Odpowiednia ilość witaminy E może pomóc w ochronie przed chorobami serca, rakiem, depresją i stanami lękowymi. Oto 10 produktów spożywczych o największej zawartości tej witaminy. ZIARNA SŁONECZNIKA KOLEJNY PRODUKT >>>>>>>>>>
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
4 proste przepisy z MARCEPANEM
Spór o to, kto po raz pierwszy zrobił słodki marcepan nadal trwa. O laury walczą Włosi, Węgrzy i Turcy. Dla nas najważniejsze jest jednak, że masa marcepanowa jest bajecznie prosta do wykonania, a na jej podstawie możesz wyczarować poniższe desery ...
10 produktów spożywczych o największej zawartości WITAMINY K
Ostatnie badania wskazują, że witamina K może odgrywać rolę w leczeniu osteoporozy i choroby Alzheimera oraz, że spożywanie zwiększonego poziomu witaminy K może pomóc w ochronie przed rakiem i chorobami serca. Oto 10 produktów spożywczych bogatych w ten pierwiastek. ...
Jak perfekcyjnie ugotować każdy rodzaj makaronu? Nasze rady
Makaron można ugotować na kilka sposobów. Jednak jak zrobić to idealnie? Oto nasze rady. JEŚLI MAKARON SKLEJA SIĘ Wystarczy, że do garnka z gotującym się makaronem dolejesz łyżkę oleju. Jeżeli zamierzasz podać makaron z sosem, zamiast oleju wlej pod koniec ...
Jak błyskawicznie obrać ugotowane jajko?
Obieranie gotowanych jajek bywa uporczywe. Często skorupka schodzi razem z białkiem, a sam proces trwa w nieskończoność, odbiera nam przyjemność z gotowania. Oto prosty trik, który pomaga uporać się ze skorupkami w kilka sekund. Soda oczyszczona dobra na ...
10 produktów spożywczych z największą ilością CYNKU
Kontynuujemy nasz cykl witaminowy. Dziś pierwiastek, który odpowiada za piękną skórę, błyszczące włosy, sprawny węch i wzrok. Niedobór cynku może prowadzić do zahamowania wzrostu, biegunki, impotencji, wypadania włosów, zmian chorobowych oczu i skóry, obniżonej odporności. Oto 10 produktów spożywczych z największą ...
Oto warzywa, które naturalnie odgrzybiają organizm
Lista warzyw, które w naturalny sposób odgrzybiają i odkwaszają organizm. Warto włączyć je do diety, a jednocześnie pamiętać o tym, że główną przyczyną zagrzybienia naszego organizmu jest nadmierne spożywanie cukrów i tłuszczu zwierzęcego. SZCZAW KOLEJNE WARZYWO >>>>>>>>>
OCET- jak wykorzystać go podczas sprzątania kuchni? Nasze wskazówki
Ocet jest tani, dostępny wszędzie, ale używamy go bardzo sporadycznie. Podczas wekowania ogórków, albo do sałatek. Czy wiecie, że to produkt, który może zastąpić sklepowe detergenty? Daje sobie radę z zabrudzeniami, jakie pojawiają się w kuchni. Zobacz, w jaki sposób ...
SIERPIEŃ/WRZESIEŃ- oto sezonowe warzywa i owoce
Sezonowe jedzenie jest najlepsze! Ma moc witamin, jest świeże i smakuje najlepiej. Oto warzywa i owoce, które warto zajadać w najbliższym czasie! Na zdrowie! 1. KUKURYDZA I ŻURAWINA kolejny produkt na następnej stronie ...
TRIK KUCHENNY: Jak upiec paprykę w piekarniku
Faszerowana papryka, pieczona w piekarniku to szybki pomysł na zdrowy obiad. Jak profesjonalnie upiec paprykę, aby była soczysta, miękka i smaczna? Nasza wskazówka! WYKONANIE Potrzebujesz: blaszki do pieczenia, papieru do pieczenia, dowolnej ilości papryki świeżej, wybranego ...