Paprykę oczyścić z nasion, przekroić wzdłuż na cztery części. Piec pod grillem w piekarniku do momentu aż skóka się przypali. Jeszcze gorące umieśić w torbece foliowej do ostygnięcia. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Fetę również pokroić w ...
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Hummus
Ciecierzycę moczyć przez około 12 godzin, następnie gotować w tej samej wodzie, w której się moczyło około godziny. Odsączyć, zmiksować z wszystkimi składnikami (czosnek wcześniej dokładnie rozgnieść). Posypać z wierzchu pietruszką.
Krewetki marynowane w zielonej herbacie
Tym razem prezentujemy oryginalny przepis na przystawkę z krewetkami. Do jej przygotowania potrzebujesz m.in.: krewetek, tartej skórki z cytryny, białego wytrawnego wina, śmietany, czosnku suszonego w płatkach oraz herbaty zielonej Irving.
Carpaccio herbaciane
Prezentujemy ciekawy przepis na carpaccio herbaciane. Do jego przygotowania potrzebujesz: polędwicy wołowej, oliwy z oliwek, oliwek, kaparów, ruccoli, parmezanu oraz herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior. Danie proste i szybkie w przygotowaniu.
Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej
Jest to już kolejny przepis z wykorzystaniem aromatu herbaty. Tym razem przygotowujemy pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej. Smacznego.
Wiosenna przekąska z rzodkiewką
Za oknem robi się cieplej więc mamy ochotę na coraz lżejsze posiłki. Propozycją na dziś jest przekąska z rzodkiewką. Do jej przygotowania będziemy potrzebowały pęczek rzodkiewki, twaróg, ząbek czosnku, jogurt i przyprawy do smaku.
Pasztet z selera
Pasztet jest potrawą, którą przygotowuje się m.in. z mięsa, warzyw, soi, grzybów, ryb lub sera. Dzisiaj prezentujemy jak wykonać znakomity pasztet z selera. Ta ciekawa potrawa zapewne zachwyci Wasze podniebienia.
Palący omlet
Omlet to danie, którego podstawą są starannie rozmącone jaja. Można serwować go z warzywami, grzybami lub mięsem. Nasza propozycja to omlet na ostro. Do jego przygotowania musisz mieć m.in. jajka, pomidora, ogórka, mąkę i kilka przypraw.
Krewetki w cieście piwnym z sosem tatarskim
Krewetki w cieście piwnym z sosem tatarskim będą znakomitą przekąską podczas spotkania w grupie znajomych. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Smakoszom owoców morza zapewne przypadną do gustu.
Ragout z sandacza
Sandacz to ryba z rodziny okoniowatych. Jej wartość odżywcza zbliżona jest do właściwości mięsa. Ryba ta zawiera również wysokowartościowe białko zwierzęce i należy do ryb chudych, w których zawartość tłuszczu waha się w granicach 0,2-0,3%. Ze względu na te i ...