Mango lassi. Orzeźwiający napój z okolic Indii i Pakistanu. Idealny dla miłośników mango. Bardzo łatwo go przygotować. Smakuje obłędnie, jest bardzo delikatny i lekki. Jak zrobić mango lassi? Zobaczcie nasz krótki poradnik.
CO BĘDZIE POTRZEBNE:
- 2 bardzo dojrzałe owoce mango
- 1 i 3/4 szklanki jogurtu greckiego
- 2 łyżki miodu
- 1/3 szklanki mleka roślinnego lub kokosowego
- 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
WYKONANIE:
- Wykonanie Mango Lassi jest bardzo proste.
- Na początku obieramy mango i usuwamy pestkę.
- Wkładamy do kielicha blendera, dodajemy miód, miksujemy.
- Dodajemy jogurt, kardamon i znowu miksujemy.
- Rozrzedzamy mlekiem.
- Najlepiej wypić je schłodzone wcześniej w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














