Miodowe kuleczki struffoli są tradycyjnym deserem w Neapolu. Poznaj prosty przepis na ten deser!
składniki:
- 20 dag mąki
- 3 żółtka
- 1 łyżka rumu
- 1 łyżka masła
- starta skórka z 1 cytryny
- 5 dag cukru
- szczypta soli
- olej
- pól łyżki miodu
- pół łyżki cukru
- 2 łyżki wody
- kolorowa posypka
przyrządzanie:
- Z wszystkich składników wyrabiamy elastyczne ciasto i odstawiamy na około godzinę do lodówki.
- Następnie formujemy wałeczki i kroimy na małe kawałki.
- Smażymy na gorącym oleju, aż będą złociste.
- Łączymy składniki na polewę i polewamy struffoli.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














