Kasza jaglana jest nadal w modzie! Możemy zrobić z niej dosłownie wszystko! A dziś przedstawiamy przepis na zdrowy i mniej kaloryczny mus czekoladowy na jej bazie. Pycha!
składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 banany
3 czubate łyżeczki kakao
150 ml mleka - ilość zależy od konsystencji, jaką chcecie uzyskać
miód do smaku - ja użyłam 3 czubatych łyżeczek
przyrządzanie:
- Gotujemy kaszę w wodzie według przepisu na opakowaniu (u mnie jest to 15 minut).
- Otwieramy woreczek i przesypujemy zawartość do dużej miski.
- Dodajemy kakao, banany i blendujemy. Masa z wiadomych względów może mieć na początku strukturę kaszowatą.
- Do masy dolewamy mleko – polecam dolewać w małych ilościach i blendować, co chwilę sprawdzając, czy mus osiągnął już pożądaną przez nas konsystencję.
- Dodajemy miód w ilości zadowalającej nasze podniebienie.
- Blendujemy wszystko razem, przekładamy do wysokich szklanek.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe