Napój pomarańczowo-imbirowy to idealny rozgrzewacz w zimowe dni i wieczory. Smaczny i na ciepło i na zimno! Polecamy!

składniki:
- 1 litr wody
- 3-4 cm korzenia imbiru
- 1 pomarańcza
- garść liści mięty
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
przyrządzanie:
- Korzeń imbiru obieramy i kroimy w plastry.
- Pomarańczę obieramy i również kroimy w plastry.
- Listki mięty przerywamy, żeby je trochę rozdrobnić.
- Do garnka wlewany wodę, dorzucamy pokrojony imbir, pokrojoną pomarańczę oraz miętę.
- Dodajemy miód, cynamon i mielony imbir.
- Gotujemy około 10-15 minut.
- W zależności od gustu i sytuacji podajemy schłodzone lub ciepłe. Można ozdobić listkami mięty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













