Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

3 proste przepisy na KARCZOCHA

3 proste przepisy na KARCZOCHA

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Napój o smaku ciasta dyniowego

Napój o smaku ciasta dyniowego

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

5 przepisów z POREM w roli głównej

5 przepisów z POREM w roli głównej

Domowa przyprawa do steków

Domowa przyprawa do steków

Oryginalna włoska Bruschetta

Lepszego przepisu w internecie nie znajdziecie: oto jak przygotować pyszną bruschettę, zgodnie z oryginalną włoską recepturą.

składniki:

  • Kilka kromek jasnego chleba lub pszenna bułka
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (jak najlepszej jakości)
  • Jeden duży pomidor
  • Dwa ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

przyrządzanie:

  1. Kromki chleba lub bułki skrapiam dość obficie oliwą i wrzucam na rozgrzaną patelnię lub do piekarnika i przygotowuję złociste grzanki.
  2. Chrupiące grzanki nacieram obranym ze skóry i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku – dzięki temu pieczywo nabierze niebywałego zapachu.
  3. Pomidora kroję w niezbyt drobną kostkę i wrzucam do miski (można wcześniej obrać pomidora ze skóry). Można również usunąć pestki z sokiem, jednak jeżeli posiadam bardzo smaczne pomidory, to szkoda mi marnować jakąkolwiek ich część.
  4. Do pokrojonych pomidorów dodaję jeden bardzo drobno posiekany ząbek czosnku i posiekane listki bazylii.
  5. Zawartość miski skrapiam oliwą z oliwek i doprawiam solą i pieprzem do smaku, a następnie dość dokładnie mieszam.
  6. Tradycyjna bruschetta to ciepłe grzanki ze świeżym pomidorowym nadzieniem, więc na przygotowane kromki nakładam pomidorową mieszankę i w takiej postaci podaję na stół.
loading...