Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą gryczaną

Niezwykle sycący obiad. Oto czerwona papryka, w której zamknięty jest pyszny i pożywny farsz: z mięsa mielonego, kaszy gryczanej i warzyw.

peppers-1300830_960_720

składniki:

  • 3-4 duże papryki
  • 400 g mięsa mielonego
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 1 duża cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • kilka pieczarek (5-6)
  • pieprz, sól do smaku
  • czerwona słodka papryka w proszku, oregano, szczypta chili
  • 1-2 łyżki oleju do smażenia oliwa z oliwek

przyrządzanie:

Kaszę gryczaną gotuję na sypko według wskazówek na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno siekam, pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzewam olej, szklę cebulę do miękkości, następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę przesmażam i dokładam pieczarki. Całość duszę na niewielki ogniu do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. Na koniec dokładam mięso i smażę całość do momentu, aż mięso straci swoją surowość.  Całość duszę kolejne 2-3 minuty, kiedy pomidory rozpadną się i puszczą sok dokładam kaszę gryczaną, mieszam.

W między czasie przygotowuję papryki. Myję je, osuszam, odcinam wierzch i usuwam gniazda nasienne. Papryki w środku lekko smaruję oliwą z oliwek i nakładam farsz dociskając go dokładnie łyżką.

Formę do pieczenia lekko natłuszczam lub wykładam folią aluminiową, papryki stabilnie układam i zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 35-45 minut.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy