Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Pasta z makreli z orientalną nutą

Przyjeżdzając do obcego kraju każdy zmierza się z tradycyjnymi, a dla obcokrajowców, ‚dziwnymi’ daniami lub produktami danego kraju. Będąc we Francji bedzie to baaardzo dojrzały ser pachnący jak jeszcze bardziej dojrzałe skarpetki, w Islandii powala fermentowane mięso wieloryba, a na Filipinach jajka jedzone z płodem kurczaka w środku…aż ciężko sobie to wyobrazić! Polecam artykuł poświęcony takim daniom…nie jedzcie nic przy ogladaniu!

Na mnie w Polsce czekałz inne rarytasy :) śledź, wędzona makrela i kapusta kiszona. Uwierzcie mi takie rzyczy je sie tylko tutaj i aby przekonać się do nich (jeśli to możliwe) trzeba czasu….Mi zajęło to 6 lat. Niedawno zaprzyjaźniłem się z makrelą, choć ‚saute’ jeszcze nie jestem w stanie zjeść :) śledzia przedstawiłem w nowej formie na święta, który zresztą ku memu zdziwieniu zdobył kilka nagród! A kapusta kiszona, jak dla mnie to tylko w bigosie:) Dlatego przedstawiam Wam mój przepis na wędzoną makrelę, mam nadzieję, że Wam też posmakuje. Zaczynajmy!

fotor4Składniki:

1 wędzona makrela

1 owoc granatu

1/2 pęczka kolendry

szczypiorek

1/2 jabłka

2 łyżki oliwy

2 łyżki jogurtu greckiego

sól, pieprz

Wykonanie:

1. Oddziel mięso ryby od ości. Wyjmij nasionka granatu (tutaj sprawdź jak najłatwiej je wyjąć za pomocą drewnianej łyżki) Pokrój wszystkie składniki i wymieszaj.

Miksturę można jeść samą, lub jako pastę na kanapkę

fotor1

fotor3

fotor2