- 40 dag mąki
- opakowanie drożdży w proszku
- ok. 1/4 l mleka
- 4 łyżki oleju
- sól
- mała puszka koncentratu pomidorowego
- 15 dag bekonu
- 15 dag żółtego sera
- 1 duża róża brokułu
- kilka pomidorków
- oregano
Aby przyrządzić naszą bekonowa pizzę należy w pierwszej kolejności do mąki wsypać drożdże, dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli, ciepłym mlekiem zarobić niezbyt twarde ciasto. Brokuły opłukać, podzielić na różyczki, pomidorki umyć, żółty ser zetrzeć na tarce, bekon pokroić na plastry . Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na okrągły placek, ułożyć na blasze. Ciasto posmarować koncentratem, posypać serem i oregano, ułożyć bekon i warzywa, piec ok. 25 min w 190°C.