Przepis na polędwiczki wieprzowe w cieście to propozycja dla wyjątkowych smakoszy. Danie przygotowujemy z użyciem majonezu light i jogurtu naturalnego więc osoby uważające na kalorie też nie powinny nim pogardzić. Do tego sałata oraz pomidor i mamy wspaniałą przekąskę lub główne danie.
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut
Niezbędne produkty:
- 400 g polędwiczek wieprzowych
- 5 łyżek panierki do tempury (produkt gotowy)
- 2-3 łyżki majonezu light
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 2 łyżki soku z limonki
- olej do smażenia
- woda
Produkty Kamis:
- 4 łyżki ketchupu łagodnego
- pieprz kolorowy
- sól morska w młynku
- rozmaryn
Polędwiczkę pokroić na cienkie plastry, oprószyć rozmarynem, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Panierkę wymieszać z wodą tak, aby uzyskać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Plastry polędwiczek maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju.
Sos: Majonez, jogurt, ketchup połączyć, dokładnie wymieszać, dodać miętę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













