Pyszne kruche ciasteczka w kształcie serduszek przekładane kremem waniliowym. PYCHA!
składniki:
CIASTKA
- 220 g masła
- 80 ml śmietany 36%
- 250 g mąki pszennej
- 70 g cukru
- 50 g masła
- 100 g cukru pudru
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
przyrządzanie:
- Masło połączyć z masłem i śmietaną. Wszystko miksować. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
- Na stolnicy rozwałkować ciasto i wyciąć serduszka. Obtoczyć je w cukrze z obydwu stron. Piec w 190 stopniach przez 10-15 minut
- Masło z cukrem utrzeć, dodać 1 żółtko, i łyżeczkę wanilii. Ciasteczka przekładać kremem.
Zobacz też: Szklanka zdrowia z nasionami chia
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














