Pyszne kruche ciasteczka w kształcie serduszek przekładane kremem waniliowym. PYCHA!
składniki:
CIASTKA
- 220 g masła
- 80 ml śmietany 36%
- 250 g mąki pszennej
- 70 g cukru
- 50 g masła
- 100 g cukru pudru
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
przyrządzanie:
- Masło połączyć z masłem i śmietaną. Wszystko miksować. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
- Na stolnicy rozwałkować ciasto i wyciąć serduszka. Obtoczyć je w cukrze z obydwu stron. Piec w 190 stopniach przez 10-15 minut
- Masło z cukrem utrzeć, dodać 1 żółtko, i łyżeczkę wanilii. Ciasteczka przekładać kremem.
Zobacz też: Szklanka zdrowia z nasionami chia