Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ziemniaki nadziewane boczkiem

Ziemniaki nadziewane boczkiem

Ekspresowa sałatka z ziemniakami, oliwkami, papryką

Ekspresowa sałatka z ziemniakami, oliwkami, papryką

MARYNOWANIE warzyw, owoców- zasady

MARYNOWANIE warzyw, owoców- zasady

Jajeczne hamburgery

Jajeczne hamburgery

Zapiekane sznycelki z żurawiną

Zapiekane sznycelki z żurawiną

Befsztyk wołowy

Befsztyk wołowy

ESTRAGON- ciekawostki, zastosowanie

ESTRAGON- ciekawostki, zastosowanie

Siekane placuszki z kurczaka

Siekane placuszki z kurczaka

TYMIANEK- ciekawostki, zastosowanie

TYMIANEK- ciekawostki, zastosowanie

SUSZENIE grzybów, owoców, warzyw- zasady

SUSZENIE grzybów, owoców, warzyw- zasady

Diabelskie skrzydełka w miodowej polewie

Diabelskie skrzydełka w miodowej polewie

Surówka z marchwi + chrzan

Surówka z marchwi + chrzan

Pomarańczowy sos do drobiu

Pomarańczowy sos do drobiu

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI W SOSIE MIODOWYM

SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI W SOSIE MIODOWYM

Spaghetti bolognese z tabasco

Spaghetti bolognese z tabasco

Sos boloński- klasyczny przepis

Klasyczny przepis na sos boloński do makaronu. Wersja podstawowa z zachowaniem tradycji kuchni włoskiej.   

składniki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 małe marchewka
  • 180 g boczku
  • 500 g mielonego mięsa, najlepiej wołowo-wieprzowego
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka gorącego rosołu
  • 1 puszka passaty pomidorowej lub pomidorów w puszce
  • Przyprawy: sól, czarny pieprz, pół łyżeczki suszonego oregano

przyrządzanie:

SPRAWDŹ WYKONANIE>>>>>>>