Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Paella z kurczakiem, owocami morza i chorizo

Paella z kurczakiem, owocami morza i chorizo

Pieczony schab z szynką

Pieczony schab z szynką

Królik z cebulą

Królik z cebulą

Sałatka paprykowa

Sałatka paprykowa

Gazpacho z grzankami

Gazpacho z grzankami

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kurczak w migdałowej panierce

Kurczak w migdałowej panierce

Sałatka z serem i melonem

Sałatka z serem i melonem

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka warzywna z awokado

Sałatka warzywna z awokado

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

Cukinia z jagnięciną

Cukinia z jagnięciną

Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Pomidorowa lazania z serem

Pomidorowa lazania z serem

Sałatka brokułowa z szynką

Sałatka brokułowa z szynką

Sos boloński- klasyczny przepis

Klasyczny przepis na sos boloński do makaronu. Wersja podstawowa z zachowaniem tradycji kuchni włoskiej.   

składniki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 małe marchewka
  • 180 g boczku
  • 500 g mielonego mięsa, najlepiej wołowo-wieprzowego
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka gorącego rosołu
  • 1 puszka passaty pomidorowej lub pomidorów w puszce
  • Przyprawy: sól, czarny pieprz, pół łyżeczki suszonego oregano

przyrządzanie:

SPRAWDŹ WYKONANIE>>>>>>>