Klasyczne spaghetti bolognese w wersji na ostro z tabasco.

składniki:
- 40 dag makaronu spaghetti
- sól
- cebula
- 2 łyżki oleju
- 40 dag mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
- 6 pomidorów
- ząbek czosnku
- pieprz
- 3 krople sosu tabasco
- 3 łyżki startego parmezanu
przyrządzanie:
- Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, osączyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, przesmażyć. Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, oddzielić stwardniałe kawałki.
- Dodać do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusić 5 minut. Sos przyprawić tabasco, solą i pieprzem. Makaron rozłożyć na talerz, na każdej porcji położyć mięsny sos, posypać parmezanem.
- Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilkę podgrzejesz.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














