Łososia zapewne próbowaliście w różnych formach- pieczony, wędzony, grillowany. Dzisiaj nasza czytelniczka pokazuje nam chyba jedną z najszybszych, najprostszych i za razem bardzo smacznych wersji tej cudownej ryby! SMACZNEGO!
składniki:
- 100 g łososia wędzonego200 g makaronu kokardki
- 5 g sera żółtego - najlepiej parmezanu
- 1-2 garście fasolki szparagowej
- natka pietruszki - najlepiej świeża
- sól do smaku
- czarny pieprz mielony do smaku
przyrządzanie:
- Makaron gotujemy na al dente, odcedzamy. Gotujemy również fasolkę szparagową i kroimy na połowę.
- Łososia kroimy na drobniejsze kawałki.
- Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno.
- Na patelnię przekładamy makaron i posypujemy startym serem, podgrzewamy aż ser rozpuści się, następnie dodajemy łososia, fasolkę, przyprawiamy solą i pieprzem.
- Na koniec potrzepujemy natką pietruszki.