Tagliatelle z łososiem i sosem z sera pleśniowego to idealna propozycja na sycący obiad. Zasmakujcie we włoskiej kuchni. Buon Apettit!
składniki:
- makaron tagliatella
- świeży łosoś
- śmietanka 12%
- ser lazur
- orzeszki pini
- czosnek
- pomidory suszone
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, baylia
przyrządzanie:
1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekany czosnek oraz orzeszki pinii, a po chwili umytego, pokrojonego łososia. Chwile podsmażamy.
3. Dodajemy ser pleśniowy i czekamy aż się rozpuści. Dolewamy śmietankę.
4. Dorzucamy suszone pomidory i przyprawiamy. Wszystko mieszamy.
5. Makaron odcedzamy i polewamy sosem.
6. Ozdabiamy świeżą bazylią.