Sałatki na obiad to najlepszy pomysł na wakacyjne danie. Robi się je je szybko, można dowolnie łączyć składniki i zabrać słoik z sałatką w podróż lub na plażę. Przez kolejne dni będziemy publikować mnóstwo przepisów z sałatkami w roli głównej. Każda z nich będzie bogata w warzywa, nasiona, zieleninę i owoce. #tydzieńSAŁATKOWY trwa! Dzisiaj delektujemy się sałatką z brązowego ryżu, fasolą, orzechami i pieczarkami.

składniki:
- 100 gram brązowego ryżu
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 szklanki usmażonych pieczarek
- 1/3 szklanki papryki konserwowej
- garść orzechów nerkowca lub innych
- przyprawy: sól gruboziarnista, pieprz, kurkuma, kardamon
- sok z 1/2 limonki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














