Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Vegeta Mix do grilla dla poszukiwaczy smaków

Osobom aktywnym, kochającym odkrywanie nowych miejsc, kultur i smaków firma Podravka poleca Vegetę Mix do grilla. Nada ona oryginalny smak potrawom grillowanym zarówno podczas długich wypraw, jak i weekendowych wypadów nad jezioro lub w góry.

Trudno jest wyobrazić sobie poznawanie nowych zakątków kraju i świata bez kontaktu z produktami, które są dla nich najbardziej charakterystyczne. Czym byłby wyjazd nad jezioro bez zjedzenia pysznej świeżej ryby z grilla, wędrówka po lesie bez skosztowania aromatycznych grzybów, czy pobyt na chorwackim wybrzeżu bez odwiedzenia malowniczego targu i przyrządzenia świeżych krewetek z grilla. Poszukiwacze smaków doskonale wiedzą ile potraw można przygotować wykorzystując dobrodziejstwa jakie daje nam natura. Jednak cała tajemnica grillowej uczty tkwi w umiejętnym przyprawieniu tych smakołyków.

Wyśmienity finał kulinarnej podróży zagwarantuje nam Vegeta Mix do grilla. Ta starannie skomponowana mieszanka ziół, przypraw
i suszonych warzyw nadaje się zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i warzyw (np. cukinii), owoców (np. jabłko) czy grzybów (np. pieczarki). W skład Vegety Mix do grilla wchodzą: czosnek, kolendra, biała gorczyca, czerwona papryka, majeranek, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, goździki, szałwia, rozmaryn, ziele angielskie, kardamon oraz suszona marchew i cebula.

Vegeta Mix do grilla sprawi, że zarówno chorwacka riba sa žara, meksykańskie zapiekane ziemniaki oraz orientalne skrzydełka kurczaka z grilla będą miały wyraźny, ziołowo-korzenny smak i aromat.

Do wyboru mamy dwa rodzaje opakowań Vegety Mix do grilla: 20-gramową torebkę w cenie ok. 1,20 zł oraz praktyczną i doskonałą podczas wypraw 100-gramową tubę ze szczelnym zamknięciem i wygodnym dozownikiem w cenie ok. 3,90 zł.

Poszukiwaczom kulinarnych przygód Podravka poleca:

Boczniaki z grilla

Składniki:
6 boczniaków
Vegeta Mix do grilla
10 dag tartego sera mozarella
6 pomidorów (bez skóry i pestek)
4 łyżki tartej bułki
oliwa
Ajvar

Sałatka:
2 pomidory
1 cebula dymka
koperek
2 łyżki oliwy
Vegeta Ziołowa

Sposób przygotowania:
Boczniaki umyć i wysuszyć. Grzyby panierować w oliwie doprawionej Vegetą Mix do grilla i tartej bułce. Odstawić na 20 minut w chłodne miejsce. Boczniaki smażyć na średnio rozgrzanym ruszcie 2 – 3 minuty
z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i polać pastą warzywną Ajvar. Podawać z pieczonymi ziemniakami i dodatkiem masła koperkowego.

Sałatka. Pomidory pokroić w ósemki, koperek i cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Vegetę Ziołową wymieszać z oliwą. Polać sosem składniki sałatki i wymieszać.

Rada:
Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, lecz myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak.