Lekka, wiosenna sałatka z masą warzyw, zieleniny i jajkiem. Pyszna!
składniki:
- 400 g świeżego szpinaku
- 1 ogórek
- 4 rzodkiewki
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 jajka
Składniki na dressing:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta soli i pieprzu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
przyrządzanie:
- Jajka gotuję na twardo, ostudzone obieram, przekrawam na połówki, odkładam na talerzyk.
- Umyty i osuszony szpinak przekładam do dużej miski. Rzodkiewkę, ogórka kroję w plasterki, dodaję do szpinaku, pomidorki kroję na mniejsze kawałki dodaję do sałatki.
- Przygotowuję dressing: Do miseczki przekładam 2 łyżeczki jogurtu, dodaję musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz, całość dokładnie mieszam.
- Jajka układam na sałatce, polewam sosem.
uwagi: