Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Wrap z soczystym kurczakiem

Doskonały wrap z Twoimi ulubionymi dodatkami! W przepisie znajdziesz instrukcję do przygotowania wrapa z kurczakiem, ale z dodatkiem krewetek oraz innego rodzaju mięsa jest równie wspaniały! 

czas

składniki:

  • 4 pszenne tortille
  • 2 filety z kurczaka
  • przyprawa gyros
  • sól i pieprz
  • olej
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • czerwona cebula
  • pomidory
  • ogórki
  • rzodkiewka
  • sałata lodowa
  • kukurydza
  • papryka
    SOS
  • 50 ml majonezu
  • 50 ml ketchupu
  • papryka słodka i ostra
  • sól i pieprz

przyrządzanie:

Filety z kurczaka dokładnie oczyść i umyj. Następnie pokrój je cienkie paski i osusz ręcznikiem papierowym.

Następnie do miski wrzuć mięso i zalej 50 ml jogurtu naturalnego.

Następnie dodaj sól, pieprz oraz mieszankę przypraw gyros i dokładnie wymieszaj. Pierś z kurczaka powinna się marynować 30 minut.

Wszystkie warzywa dokładnie umyj i osusz.

Następnie pokrój je w plasterki.

Sałatę lodową drobno podrzyj na strzępy rękami.

W misce umieść składniki drugiego sosu i dokładnie wymieszaj.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju

Zamarynowane mięso wrzucaj partiami na rozgrzany na patelni olej i smażymy kilka minut.

Na suchej patelni podgrzej tortille, a następnie zawijaj je z plastrami warzyw i polewaj sosem.