Idealny początek każdego dnia - tosty zapiekane z malinami. Przepis naszej czytelniczki, która na co dzień gotuje na wzgórzu: "Jest to danie proste i szybkie. Poprawiające humor na cały dzień". Pamiętajcie - śniadanie to najważniejszy posiłek!

składniki:
- kilkanaście kromek tostowych
- 750 ml mleka
- skórka z jednej cytryny
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 łyżki masła
- maliny ( mrożone zmiksowane)
- 4 łyżki brązowego cukru
- 4 jajka
przyrządzanie:
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 C.
- Jajka wymieszać z mlekiem, skórką cytrynową, cukrem waniliowym oraz 2 łyżkami brązowego cukru.
- Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć kromki chleba tostowego, na nich ułożyć maliny, wszystko zalać z góry przygotowanym płynem i posypać pozostałym brązowym cukrem.
- Wstawiamy do piekarnika na 40-50 minut, aż wszystko pięknie się zapiecze i zarumieni.
Przepis znajdziesz też na blogu Kuchnia na wzgórzu!