Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Zaproś lato do kuchni – przepis na pierogi z serem i jagodami z koktajlem truskawkowym od Jawo

Miesiąc truskawek w każdej postaci. Sezon na te wdzięczne kulinarnie owoce trwa zaledwie kilka tygodni i zależny jest od pogody, a ta – w tym roku – jest nieprzewidywalna. Nie warto zwlekać z inauguracją truskawkowego szaleństwa. Posypane cukrem, polane śmietanką lub masłem – tak najczęściej podajemy pierogi nadziewane owocami. Dziś proponujemy równie szybką, a jednak zupełnie inną wersję tego słodkiego posiłku, którego podstawą są sezonowe dobra natury – pierogi z serem i jagodami z koktajlem truskawkowym. Warto pamiętać, że truskawki doskonale oczyszczają organizm z toksyn, są niskokaloryczne, poprawiają przemianę materii oraz wygląd cery i włosów, a ze względu na dużą zawartość żelaza – chronią przed anemią. Są bogate w witaminy A, B1, B2, PP oraz wapń i fosfor, a przede wszystkim – są po prostu przepyszne. Potrzebne składniki: • Pierogi z serem i jagodami JAWO 1 op. Koktajl: • 200 ml śmietany • 200 ml kefiru • 250 g truskawek • cukier do smaku Przygotowanie: Zamrożone pierogi wrzucać pojedynczo na 3 l posolonego wrzątku tak, by nie przerwać wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. W tym czasie wszystkie składniki koktajlu dokładnie zmiksować. Do gotowego koktajlu dodać pokrojone, świeże truskawki. Schłodzić do temperatury pokojowej (lub użyć po prostu zimnego kefiru i śmietany) i dodać do ugotowanych pierogów. Smacznego!