Lekko ostra zupa z czerwonej soczewicy i pomidora. Na wywarze z warzyw oraz z dodatkiem bazylii i grzankami.

składniki:
- 1 szklanka czerwonej soczewicy (przed ugotowaniem)
- 2 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- oliwa do podsmażenia pomidorów
- 1 litr bulionu z warzyw
- sól
- pieprz
- suszone oregano
- papryczka ostra w proszku
- bazylia
- grzanki
przyrządzanie:
>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














