Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Domowa granola na dwa sposoby!

Domowa granola to pyszny, zdrowy i pożywny sposób na śniadanie. Możesz ją dodać do jogurtu, owsianki czy kaszy jaglanej i zapewnić sobie energię na cały dzień!

granola-787997_640

składniki:
I WERSJA:

  • 4 szklanki płatków owsianych,
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich lub laskowych,
  • 1 szklanka lub mniej pestek ze słonecznika i dyni,
  • 4 łyżki miodu,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki zmielonego ziarna sezamu,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • 1/4 szklanki wody.
  WERSJA FIT:
  • 65g płatków jęczmiennych
  • 60g płatków żytnich
  • 60g płatków owsianych
  • 45g kaszy jaglanej
  • 6g wiórków kokosowych (łyżka)
  • 10g siemienia lnianego (łyżka)
  • 100g miąższu jabłka

przyrządzanie:

Jak przygotować POŻYWNĄ GRANOLĘ?

  1. Mieszamy w misce: płatki owsiane, pestki z dyni i słonecznika oraz pokrojone orzechy.
  2. W blenderze dobrze miksujemy olej, wodę, sól, miód i zmielone ziarna sezamu.
  3. Mieszankę z blendera wrzucamy do miski z płatkami i nasionami, dokładnie wszystko mieszamy.
  4. Pieczemy w piekarniku w temp 150°C  ok. 1 godziny albo aż do uzyskania złotego koloru.
ZOBACZ TEŻ: Śniadaniowa kasza jaglana
Sprawdź jak zrobić GRANOLĘ DIETETYCZNĄ!

 

Wszelkie porady i artykuły zawarte na naszych stronach służą wyłącznie celom informacyjnym. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji oraz komentarze nadesłane przez użytkowników. Właściciel serwisu na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych na portalu PalceLizac.pl jest zabronione.