Jaki makaron robić latem, aby nie był ciężki i zbyt kaloryczny? Użyj makaronu pełnoziarnistego, zrezygnuj z sosu i dodaj pieczone warzywa. Danie proste, szybkie i bardzo fit!
składniki: 
- - papryka czerwona
- - cebula czerwona
- - 2 dojrzałe pomidory
- - suszone pomidory
- - papryczka chili
- - oliwa z oliwek
- - sól, pieprz
- - makaron pełnoziarnisty
- - parmezan
- - bazylia
przyrządzanie:
1. Paprykę, chili, czerwoną cebulę i suszone pomidory (pokrojone i umyte) wrzucamy do naczynia żaroodpornego.
2. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temp. 200 stopni.
3. Po tym czasie dorzucamy pomidory i dalej pieczemy przez 15 minut.
4. Makaron gotujemy al dente.
5. Mieszamy warzywa z makaronem.
6. Posypujemy parmezanem i dodajemy świeżą bazylię.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















