Najprostsza pascha wielkanocna z migdałami.
składniki:
- 50 dag tłustego, słodkiego twarogu
- 20 dag cukru pudru
- 5 żółtek ugotowanych na twardo
- 2 żółtka surowe
- 12 dag miękkiego masła
- 2 czubate łyżki mascarpone
- miąższ z laski wanilii
- 2 łyżki posiekanych, obranych migdałów
- esencja migdałowa
- 5 dag malutkich namoczonych rodzynek korynckich
- SOS:
- ok. 50 dag dojrzałych jasnych winogron
- 2 dag masła miękkiego i 2 dag zimnego
- 5 dag cukru pudru
- miąższ z laski wanilii
- sok z 1 pomarańczy
- płaska łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















