Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Zdrowy obiad: Jaglane placuszki z wędzonym łososiem

O tym, że kasza jaglana jest smaczna i zdrowa nie trzeba nikogo przekonywać. Można przyrządzić z niej prawie wszystko: od przekąsek po desery. Dziś przedstawiamy przepis na placki jaglane z wędzonym łososiem. Idealnie zdrowy obiad.

  potato-pancakes-544701_640

składniki:

  • na placki:
  • - 2 jajka
  • - 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • - pół szklanki mąki
  • - ½ łyżeczki sody
  • - łyżeczka proszku do pieczenia
  • - sól, pieprz
  • - 50g wędzonego łososia
  • na pastę twarogową:
  • - 50g chudego twarogu
  • - 25g jogurtu naturalnego
  • - sok z ćwiartki cytryny

przyrządzanie:

1. Mieszamy składniki na placki w mikserze kuchennym lub za pomocą blendera. Dodajemy także drobno posiekanego łososia.

2. Z powstałego ciasta formujemy placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju.

3. Przygotowujemy pastę jogurtowo- twarogową. Twaróg rozgniatamy i dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny aż do uzyskania gładkiej pasty.

4. Możemy podawać w formie piramidek. Placuszki przekładamy pastą twarogową. Wierzch ozdabiamy warzywami lub łososiem.

 

ZOBACZ TEŻ: Bakłażan zapiekany pod beszamelem